Elke maand vertelt één van de hobbykoks van Cooqing iets over zijn of haar passie voor koken… en voor Cooqing. Deze maand de beurt aan hobbykok Thijs Manders.

Leeftijd: 52 jaar Beroep: CEO Woonplaats: Waalre

Waar komt je liefde voor koken vandaan? Mijn liefde voor koken wordt aangewakkerd door het verbindende karakter van het gezellig samen zijn met vrienden en goede zakenrelaties. Mooi eten en drinken maakt dat mogelijk.

Wat is je mooiste culinaire herinnering? Heb veel mooie herinneringen aan het lunchen en dineren in sterrenrestaurant Avant Garde in het PSV stadion. Eten, drinken en voetbal zijn voor mij een niet te weerstane combinatie. Daarnaast koester ik de momenten in het restaurant Lugar in Waalre met mijn gezin.

Wat is je favoriete gerecht om te bereiden? Mijn specialiteit is toch een super malse ouderwetse biefstuk medium rare. Dat is best een kunst dit echt goed en met veel gevoel voor timing te doen. Verder is octopus bereiden een hobby van me.

Wat vind je echt niet lekker? Grijze Hollandse Garnalen bezorgen mij direct maagkrampen.

Wat maakt jou een echte hobbykok? Mijn voorliefde om mensen goed te verwennen en te entertainen. Ik ben meer een verbinder dan de beste kok.

Wat wil je graag van de chefkok leren? Ik wil geraakt worden door zijn of haar passie en verfijndheid.

Waarom wil je graag een Cooqing doen? De Cooqings zijn voor mij een uitgelezen mogelijkheid om mensen op Bourgondische wijze te verbinden. Ik hoop op mooie gesprekken, echte emoties met een lach en een traan en speciale momenten van samenzijn. Momenten die lang in de herinnering van mijn gasten blijven.

Laat een Reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.