Elke maand vertelt één van de hobbykoks van Cooqing iets over zijn of haar passie voor koken… en voor Cooqing. Deze maand de beurt aan hobbykok Marjolein de Vlaam.

Leeftijd: 52 jaar
Beroep: oprichter EKOMENU (100% biologische maaltijdbox), schrijfster Kookboek Wereldeters en Wereldeters kindermenukaarten
Woonplaats: Sassenheim

Waar komt je liefde voor koken vandaan?

Waarschijnlijk is het begonnen in de periode dat ik verre vakantiereizen maakte. Tijdens deze reizen maakte ik kennis met de plaatselijke keukens en dat inspireerde mij om thuis wat meer te experimenteren.

Wat is je mooiste culinaire herinnering?

Waar te beginnen ….Ik denk dat als ik moet kiezen, ik dan kies voor agriturismo Il Sanctuario in Monte Grazie (Italie). Bij een agriturismo eet je wat de pot schaft en vaak bestaat de maaltijd uit heel veel gangen (kleine porties) die in een rap tempo voorbijkomen.

Wat is je favoriete gerecht om te bereiden?

Om even in Italiaanse sferen te blijven … mijn lasagnes worden altijd met groot gejuich ontvangen.

Wat is je geheime wapen in de keuken?

Natuurlijk een vlijmscherp koksmes. Qua machines mijn magimix en spiraalsnijder. Verder heb ik een superdeluxe knoflookpers.

Wat is je favoriete ingrediënt?

Ik gebruik veel verse tijm of rozemarijn; knoflook; maar ook een goede olijfolie is essentieel.

Wat is het vreemdste ingrediënt dat je ooit hebt gebruikt?

Zeeskoolspruiten en ijskruid.

Wat wil je graag van de chefkok leren?

Het nog beter aanbrengen van nuances in gerechten door middel van specerijen en kruiden.

Laat een Reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.