Elke maand vertelt één van de hobbykoks van Cooqing iets over zijn of haar passie voor koken… en voor Cooqing. Deze maand de beurt aan hobbykok Suzan Mäkelä.

Leeftijd: 35 jaar
Beroep: Kok
Woonplaats: Maastricht

Waar komt je liefde voor koken vandaan? Het is ooit begonnen met de wens om iets lekkerders op tafel te zetten dan de kant en klaar aardappelpureetjes van Maggi… en dat lukte en ik ontdekte dat je mensen heel blij kunt maken met lekker eten. Ik moet de conclusie trekken dat koken is waar ik gelukkig van wordt.

Wat is je mooiste culinaire herinnering? Dat moet wel in Mexico zijn geweest, om precies te zijn Isla Holbox…. Met m’n pootjes in het zand genieten van een briljante carpaccio van kreeft, gevolgd door een tongstrelende kreeftenrisotto… Typisch Mexicaans? Nee. Maar wel onvergetelijk.

Wat vind je echt niet lekker? Ik word echt niet blij van ingewanden, hersens, dat soort spul…

Wat is het vreemdste ingrediënt dat je ooit hebt gebruikt? Vers suikerriet: na een zoektocht van ruim een week op internet had ik eindelijk een leverancier gevonden die ze per post kon versturen… Blij dat ik het gedaan had, want de spiesjes van suikerriet met krab waren een groot succes.

Wat wil je graag van de chefkok leren? De fijne ins- en outs, truukjes, kneepjes.

Waarom wil je graag een Cooqing doen? Omdat ik het écht gaaf vind om in een professionele keuken te staan en te ervaren hoe het is om daar te staan, met een professionele chef naast je zijde. Stiekem hoopte ik ook op meer, mijn droom was om van mijn passie mijn beroep te maken en dat is gelukt. Na mijn eerste Cooqing bij Le Bon Vivant in februari jl. ben ik fulltime aan de slag kunnen gaan als kok… A dream come true! Maar ik ben nog lang niet uitgedroomd…

Laat een Reactie achter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.