Niet terugblikken, maar vooruitkijken! Pinterest voorspelt hoe jij gaat koken in 2017.

1. Geen saaie salade, maar een Buddha Bowl dit jaar

Met een Buddha Bowl voorzie je jezelf met gemak van je dagelijkse portie groentes, proteïnen en meer. Zolang er maar een hele hoop groentes ingaan, kun je verder niks verkeerd doen! Klik hier voor een recept.

2. Je biefstuk bereid je sous vide in 2017

De perfecte medium biefstuk? Heerlijk gegaarde groentes? Of een verrukkelijk stukje zalm? Het wordt makkelijk met sous vide koken, waarbij je je product op een vaste temperatuur in een waterbad gaart. Lees hier hoe!

3. De octopus vindt zijn weg naar iedere keuken

Volgens Pinterest kun je dit jaar niet om octopus heen. Snel maar eens uitproberen dus, hobbykoks! Hier vind je alvast een recept.

4. Zuurkool: dat wisten wij natuurlijk al lang!

Vorig jaar was het kim chi wat je op tafel moest zetten, dit jaar is het zuurkool. Daar weten wij Nederlands natuurlijk wel raad mee!

5. Empanadas als tussendoortje

Empanadas als tussendoortje, als avondeten of als fingerfood op een feestje, ze zijn eigenlijk gewoon altijd lekker! Hoe je ze maakt lees je hier.

6. Je pizza van naan brood staat zo op tafel

Geen gedoe met deeg, maar gewoon lekker een pizza op naan brood voor als je even geen tijd hebt om uitgebreid te koken. Kaas, groentes, vlees erop, even in de oven en smullen maar! Lees hier hoe makkelijk het is.

7. In 2017 snacken we gezond met groentechips

Ook de chips wordt gezond dit jaar. Courgette-chips? Gewoon even in de oven en dan, genieten!

8. Kip en varkensvlees vervang je met jackfruit

Fruit als vleesvervanger? Volgens Pinterest kan het met jackfruit. Probeer het zelf eens uit met dit recept voor nachos met vegetarische pulled pork!

9. Proosten met zure bieren, die je ook nog eens zelf kunt brouwen

Tijd om allemaal eens een sour ale uit te proberen dit jaar. En die kun je natuurlijk gewoon in de winkel kopen of bestellen in de kroeg, maar voor wie durft is het ook zelf te brouwen. Benieuwd? Lees hier hoe!

10. En koken doen we dit jaar natuurlijk met druivenpitolie

Gebruik jij het al in je keuken? Hier alvast 7 manieren waarop dat kan!

Welke van deze food trends wil jij eens uitproberen? Of ben jij de tijd vooruit en maak jij al lang gebruik van één van deze trends? Laat het ons weten!

Laat een Reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.