Elke maand vertelt één van de hobbykoks van Cooqing iets over zijn of haar passie voor koken… en voor Cooqing. Deze maand de beurt aan hobbykok Ronald Lindhout.

Leeftijd: 52 jaar
Beroep: Eigenaar van stukadoorsbedrijf, wijntruck en wijn-foodtruck
Woonplaats: Boskoop

Waar komt je liefde voor koken vandaan? De interesse voor koken is er altijd geweest. Het beperkte zich tot koken voor vrienden op zaterdag en zondag. Veel kookcursussen gevolgd, mede door mijn liefde voor de Italiaanse keuken. Uiteindelijk heeft dat mij ertoe gebracht om een foodtruck en wijntruck te bouwen waar ik de lekkerste gerechten uit tover.

Uiteindelijk heeft dat mij ertoe gebracht om een foodtruck en wijntruck te bouwen.

Wat is je mooiste culinaire herinnering? Mjin Cooqing op 25 november 2016 in de keuken bij Amarone, achter de kachel bij Gert en zijn team.

Wat is je favoriete gerecht om te bereiden? Het aller lekkerste gerecht vind ik tagliata met spaghetti aioli met rucola en pecorino kaas.

Wat vind je echt niet lekker? Selderij in stukken en ananas uit blik.

Wat is je geheime wapen in de keuken? Improvisatie.

Wat is je favoriete ingrediënt? Vlees (Côte de boeuf) gebakken in de zelf gebouwde houtoven! Lekker die grillsmaak van het hout met het vlees en de bijgerechten.

Wat is het vreemdste ingrediënt dat je ooit hebt gebruikt? Het vreemdste ingrediënt kan ik niet zo snel zeggen, maar de vreemdste combinatie kwam ik tegen op een Italiaanse kookcursus genaamd 'arme mensen spaghetti'. Spaghetti met olijfolie, broodkruim (oud brood), veel knoflook en peterselie. Zo goddelijk lekker! Maak het nog regelmatig met een heerlijke frisse salade erbij.  

… het maakt me niets uit als ik maar achter het fornuis kan staan!

Wat maakt jou een echt hobbykok? Ik vind het geweldig om voor vrienden te koken. Dan kan ik grenzeloos variaties bedenken. Als daar dan iets echt lekker uit voorkomt dan schrijf ik de combi op, zoetje, bittertje, zuurtje. Vrije tijd betekent koken, bakken en braden. Van appeltaart, chocolade-notentaart, amandelkrullen tot 6-gangen diners, mosselfeestjes, jagersfeestjes, het maakt me niets uit als ik maar achter het fornuis kan staan!

Wat heeft de chef-kok en zijn brigade jou geleerd? Durf te doen, let goed op de smaken, snijd alles perfect op maat en zorg dat de opmaak van de borden met precisie wordt uitgevoerd.

Wat vond jij het meest bijzonder aan je Cooqing? Hoe alles één groot feestje is geworden! Samen het menu samen stellen, de voorbereidingen en de uitvoering. En dan… alle lovende reacties van je gasten!

Hoe kwam je bij Cooqing terecht en waarom leek het je leuk een Cooqing te doen? Mijn dochter Robin stuurde een link via Facebook dat Amarone een hobby kok zocht. Dat leek me leuk! En voor ik het wist was daar de uitnodiging van Yvon om een gesprek aan te gaan met de chef Gert Blom. 

Heb je nog een tip of advies voor iemand die een Cooqing gaat doen? Vooral genieten van de dag! Je wordt onderdeel van een geoliede machine van kunstenaars met top producten.

Laat een Reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.