Elke maand vertelt één van de hobbykoks van Cooqing iets over zijn of haar passie voor koken… en voor Cooqing. Deze maand de beurt aan hobbykok Alice Mangnus.

Leeftijd: 50 jaar
Beroep: Verkoopster
Woonplaats: Zevenbergen

Wat is je mooiste culinaire herinnering? Lekkere dineetjes koken voor vrienden.

Wat is je favoriete gerecht om te bereiden? Risotto.

Wat vind je echt niet lekker? Oesters en nieuwe haring. Eigenlijk zo'n beetje alle rauwe producten.

Wat is je geheime wapen in de keuken? Altijd vers koken en een goed mes.

Wat is je favoriete ingrediënt? Truffel.

Wat is het vreemdste ingrediënt dat je ooit hebt gebruikt? Kalfswangen.

Wat maakt jou een echte hobbykok? Ik sta elke dag met veel plezier in de keuken! Ik lees veel kookboeken en probeer graag nieuwe dingen uit.

Wat heeft de chefkok en zijn brigade jou geleerd? Pekelen en roken van producten. Allerlei bereidingen en nieuwe technieken.

Wat vond jij het meest bijzonder aan je Cooqing? Met mooie streekproducten te mogen werken.

Hoe kwam je bij Cooqing terecht en waarom leek het je leuk een Cooqing te doen? Ik wilde graag het kerstdiner van Schiesser mee uitzoeken. Toen kwam mijn directeur met de vraag of ik het zelf mee wilde bereiden. Hij had dit concept gevonden. Dat vond ik helemaal geweldig!

Heb je nog een tip of advies voor iemand die een Cooqing gaat doen? Goed opletten, je kan er een hoop van leren. En vooral… genieten!

Laat een Reactie achter

  1. N.Heijst

    Zoek een bedrijf die veel met koud-warm buffetten werkt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.