Elke maand vertelt één van de hobbykoks van Cooqing iets over zijn of haar passie voor koken… en voor Cooqing. Deze maand de beurt aan hobbykok Corné van der Lans.

Leeftijd: 50 jaar
Beroep: Directeur bij een liftenbedrijf
Woonplaats: Zwaanshoek

Waar komt je liefde voor koken vandaan? Ik ben zelf een enorme genieter van lekker eten met verrassende elementen en smaken. Daarnaast vind ik het vooral een heerlijk tijdverdrijf. Zo ben ik al sinds 10 jaar lid bij Cuisine Culinair Amsterdam.

Wat is je mooiste culinaire herinnering? Mijn mooiste culinaire herinnering was eigenlijk eten bij Arzak in Baskenland. Ik stond daar uiteraard niet zelf in de keuken, maar vind het wel heerlijk om met de chef te praten over de manieren van bereiden en waarom bepaalde keuzes tot stand komen. Ik kan daar zelf ook inspiratie door krijgen.

Wat is je favoriete gerecht om te bereiden? Ik ben een echt vleesmens. Ik hou vooral van gestoofd vlees, maar ook bijvoorbeeld sukade of varkenswang behoren tot mijn favoriete gerechten. Vooral ook het inkoken van de sauzen erbij maken voor mij het verschil en kunnen zo’n gerecht echt maken.

Wat is je geheime wapen in de keuken? Goed gereedschap, scherpe messen en goede apparatuur!

Wat is je favoriete ingrediënt? Ik zou daar niet direct een antwoord op kunnen geven, maar gezien mijn voorliefde voor vlees zou ik ten aanzien van bijvoorbeeld kruiden zeggen: rozemarijn en tijm. Maar ook rode wijn voor de sauzen mag niet ontbreken!

Ik vind het leuk om te koken voor het gezin in het weekend, maar hou er ook van om de uitdaging aan te gaan om voor een man of tien te koken van amuse tot nagerecht.

Wat maakt jou een echte hobbykok? Ik vind het leuk om te koken voor het gezin in het weekend, maar hou er ook van om de uitdaging aan te gaan om voor een man of tien te koken van amuse tot nagerecht. Ik vind het doen van de boodschappen dan ook een onderdeel van het kookproces. Mooie ingrediënten en als ik dan toch in die winkel ben kan ik zelden de verleiding weerstaan om ook nog iets te kopen op het gebied van gereedschap of apparatuur. Overigens vind ik het ook leuk om gewoon zelfgemaakte frieten te maken met een lekkere biefstuk.

Wat heeft de chefkok en zijn brigade jou geleerd? We hadden reerugfilet die waanzinnig mooi rood was van binnen en bruin van kleur van buiten. Dit was gedaan door eerst het vlees ca 20 minuten in een oven van 40 graden te verwarmen, vervolgens kneiterhard aan te zetten met geklaarde boter, waarna Herman de Blijker er gewone boter bij deed voor de kleur aan de buitenkant.

Wat vond jij het meest bijzonder aan je Cooqing? Het bijzondere was dat ik terecht kwam in de volledige brigade van Herman de Blijker. Hij was uitgenodigd om een lunch te bereiden vanwege het 500 jarig bestaan van het pand De Beukenhof.

Hoe kwam je bij Cooqing terecht en waarom leek het je leuk een Cooqing te doen? Het was voor mij een volledige verrassing, mijn vrouw Irma had een Cooqing bij Villa Beukenhof geregeld ter gelegenheid van mijn 50ste verjaardag. Ze had ook vrienden en familie uitgenodigd waarvoor ik moest gaan koken. Die waren ook allemaal aan een grote tafel in de keuken getuige van het werk.

Heb je nog een tip of advies voor iemand die een Cooqing gaat doen? Als je van koken houdt zeker doen, waanzinnig leuk!

Laat een Reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.