Elke maand vertelt één van de hobbykoks van Cooqing iets over zijn of haar passie voor koken… en voor Cooqing. Deze maand de beurt aan hobbykok Jan Draaijer.

Leeftijd: 26 jaar
Beroep: Student Geneeskunde
Woonplaats: Rotterdam

Waar komt je liefde voor koken vandaan? Toen ik als beginnend student op mijn 19e op kamers ging wonen kwam ook ik in de situatie terecht waarin ik voor mijzelf mocht gaan koken. Ik was al redelijk snel klaar met alle kant en klaar maaltijden en gerechten uit potjes en pakjes. Daardoor, steeds op zoek naar nieuwe lekkere gerechten, is koken een mooie hobby van mij geworden. Dat het daarbij ook leuk is om vrienden en familie te kunnen zien genieten van nieuwe smaken en lekkere gerechten die je zelf hebt gemaakt maakt het natuurlijk helemaal af. 

Wat is je mooiste culinaire herinnering? Ik heb een keer een 6-gangen diner mogen maken voor mijn familie met kerst. Dat was erg leuk om te doen. Eigenlijk vind ik koken altijd erg leuk om te doen, ook als de gelegenheid wat minder bijzonder is. 

Ik kook omdat ik het leuk vind, niet omdat het moet. Ik denk dat dat iets is waarop een hobbykok zich kan onderscheiden.

Wat is je favoriete gerecht om te bereiden? Gerechten uit de Italiaanse keuken vind ik erg leuk om te maken. Zelf verse pizza maken vind ik altijd lekker en leuk.

Wat vind je echt niet lekker? Verse koriander, het smaakt naar zeep voor mij. Nu heb ik toevallig een keer gelezen dat dit mogelijk komt doordat sommige mensen bepaalde genen hebben waardoor het naar zeep smaakt. Hoe ik het ook eet, ik kan dus blijkbaar niet aan de smaak wennen. 

Wat is je geheime wapen in de keuken? Dat heb ik eigenlijk niet. Een goed scherp koksmes maakt mij al erg snel tevreden.

Wat is je favoriete ingrediënt? Knoflook denk ik? Ik gooi het bijna overal doorheen.

Wat is het vreemdste ingrediënt dat je ooit hebt gebruikt? Sprinkhaan! Ik heb dit een keer op proef gekregen en na het gebakken te hebben met wat peper, zout en paprikapoeder was het best te eten.

Wat maakt jou een echte hobbykok? Ik maak eten omdat ik het leuk vind om te koken. Niet omdat het nodig is om je voedingsstoffen binnen te krijgen. Ik denk dat dat wel iets is waarop een hobbykok zich kan onderscheiden.

… samen met een chef kok gerechten bereiden en nieuwe technieken leren is iets wat ik me nog lang zal herinneren.

Wat heeft de chefkok en zijn brigade jou geleerd? Hoe je mooie gerechten kan maken in minder tijd, wat logistiek handig is om mee te beginnen en uiteraard een hoop nieuwe gerechten om voortaan thuis te kunnen maken.

Wat vond jij het meest bijzonder aan je Cooqing? In de keuken staan van een echt restaurant vond ik heel bijzonder. Daarnaast samen met een chef kok gerechten bereiden en nieuwe technieken leren is iets wat ik me nog lang zal herinneren.

Hoe kwam je bij Cooqing terecht en waarom leek het je leuk een Cooqing te doen? Mijn vriendin had het mij voor m’n verjaardag gegeven. Aangezien ik koken voor anderen erg leuk vind kon ik dan ook niet wachten om dit eens te proberen in een restaurantkeuken.

Heb je nog een tip of advies voor iemand die een Cooqing gaat doen? Geen echte tips of advies, maar doe vooral lekker mee en dan wordt het echt een geweldige ervaring!

Laat een Reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.