Herman den Blijker favoriet bij de Nederlandse hobbykok

Bijna 60% van de Nederlandse hobbykoks zou weleens onder begeleiding van een (sterren)chef willen koken. Herman den Blijker is met bijna 30% veruit favoriet. Jonnie Boer (13%) en Sergio Herman (11%) completeren de Top-3 en blijven namen als Robert Kranenborg en Ron Blaauw ver voor.

Dit blijkt uit het onderzoek van Cooqing en PanelWizard onder 1.000 hobbykoks in Nederland.

Hobbykoks overtuigd van vol restaurant als zij gaan koken

Uit dit onderzoek blijkt verder dat bijna 7 op de 10 ondervraagde hobbykoks (t/m 49 jaar) interesse heeft in het koken onder begeleiding van een echte chef. Bijna tweederde geeft ook aan graag eens een echt sterrendiner voor vrienden, familie en bekenden neer te willen zetten.

Ruim driekwart (77%) van jonge hobbykoks (t/m 39 jaar) weet zeker dat vrienden en familie komen eten als zij eens in een restaurant zouden mogen koken. En meer dan de helft is ervan overtuigd dat de gasten dan ook bereid zijn hiervoor te betalen.

Kortom; passie en ambitie sieren de hobbykoks van Nederland.  Ze laten zich met liefde inspireren door echte chefkoks en zouden graag eens samen met deze

professionals een sterrendiner voor vrienden, familie en bekenden neerzetten.

Over Cooqing:

Via Cooqing kunnen zij deze ambitie waarmaken. Op www.cooqing.nl kunnen hobbykoks zich aanmelden en aangeven bij welk restaurant zij dit zouden willen doen. Er zijn inmiddels meer dan duizend restaurants die hier via Cooqing open staan. Van brasserie tot 2-sterrenrestaurant en van Groningen tot Maastricht.

Cooqing matcht hobbykoks en restaurantkeukens. Bij een Cooqing kookt een hobbykok eenmalig in een restaurant. Uiteraard onder begeleiding van de chef en zijn brigade. Succes verzekerd dus. Familie, vrienden en bekenden komen die dag bij de hobbykok in het restaurant eten. Een leerzame en geweldige ervaring voor de hobbykok, het leukste etentje van Nederland voor de gasten en een mooie bezettingsgraad voor het restaurant.

Cooqing is geschikt voor elke hobbykok ongeacht het niveau van zijn/haar kookkunsten. Honderden restaurants doen al mee. Van brasserie tot 2-sterrenrestaurant, dus er is altijd een restaurant dat bij de kookkunst én wensen van de hobbkok past. Voor de hobbykok is deze unieke ervaring bovendien helemaal gratis. Hij/zij zorgt immers al voor een goed gevuld restaurant met betalende gasten.  Meer informatie: www.cooqing.nl

Alle onderzoeksresultaten zijn beschikbaar via: https://rapportage.panelwizard.com/surveyreport.aspx?sid=5930